До края на деня, както и през нощта срещу понеделник валежите в западните и планинските райони ще продължат, докато на изток днес ще има временни разкъсвания на облачността. Там ще духа и умерен североизточен вятър. Температурите в неделния следобед ще бъдат предимно между 10° и 15°.

Утре в югозападната половина от страната ще е дъждовно, а в Рило-Родопската област и Горнотракийската низина се очакват и значителни количества. В Източна България ще има ниска облачност, на места главно в североизточните райони ще бъде и мъгливо. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 8° и 13°.

Ветровито и със значителна облачност ще е по Черноморието, по южното крайбрежие ще вали и дъжд. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. В масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток.

И към времето на континента - предимно слънчево ще е на Пиренейския полуостров и във Франция. В останалата част от Европа на много места ще вали. В централната част на Италия, както и на места в западните райони от Балканите ще има и по-обилни валежи.

У нас до края на седмицата времето ще задържи студено и предимно облачно. Във вторник в западната половина от страната ще спре да вали, но на изток ще има и места със значителни количества.

В сряда валежи ще има на малко места, но в четвъртък и петък южно от страната ще премине още един средиземноморски циклон. Отново се очакват повсеместни валежи. Температурите ще се понижат, повече в Западна и Централна България и в планинските райони, над 700-800 м дъждът ще преминава в сняг.

Източник: БНТ