Районната прокуратура в Етрополе води досъдебно производство за хулиганство заради инцидент в събота с Христо Стоичков и журналистически екип на паркинга пред Етрополския манастир. Делото е срещу неизвестен извършител за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение пред обществото.

Днес призори Христо Стоичков е заминал с полет за Виена, а оттам за Маями, научи „Труд”.

Прокуратурата е възложила на полицията да изясни какви са нараняванията на шофьора и репортера от софийския вестник, да открие и разпита още свидетели на случилото се. Тепърва ще се гледа и записът от мобилния телефон на репортера, който първоначално отказал да го предаде на полицаите.

Припомняме, че екип на „България днес” твърди, че е бил нападнат от Христо Стоичков. Спречкването е станало по време на сватбата на дъщеря му Христина Стоичкова и Лука Белич.

До късно снощи шофьорът и фотографът на вестника даваха показания в полицията. Според тях Стоичков ги е нападнал заради опита им да заснемат сватбата с фотоапарат, пише Факти.бг.

От клиповете, с които Нова телевизия разполага, се чува как между журналистическия екип и Христо Стоичков е започнал спор.

„Моята работа е да снимам и това правих през цялото време. В същото време Христо Стоичков се появи с негов приятел”, разказа фотографът Борислав Трошев. „Седях в колата, той дойде при мен, отвори вратата и започна да ме налага, да псува и да вика”, разказа Петър Симчев.

Снимка: mobile.sportal.bg