Столичани все повече инвестират в имоти със зелени пространства, отчита международното жури на седмото издание на конкурса за луксозно строителство, архитектура и дизайн LUXURY PROPERTY AWARDS 2017. Церемонията ще се състои на 1.11.2017 г. в хотел Best Western Premier в София.

Един от най-новите проекти в столицата - и новативният  "Плана Хайтс" има за цел да изгради и развие в непосредствена близост до София ново селище със зелен изглед, нова техническа и социална инфраструктура, където да се даде възможност на жителите на града да повишат стандарта си на живот. Обградени от невероятна природа в къща по техен вкус - с двор от около 500 кв.м и то на цената на апартамент в София.

Инвеститорите ще развият и необходимите за един нов град с оциална инфраструктура и услуги - детски градини, магазини, търговски центрове, ресторанти, медицински център, зелени площи и други.
Проектът ще се развива в две общи фази - в първата всеки има право да избере дали сам да си построи мечтания дом, спазвайки одобрени стандарти за външния облик или да повери строежа на фирмата-инвеститор на проекта. През втората фаза от развитие на проекта ще се продават само вече построени къщи от фирмата инвеститор. И в двете фази на развитие на проекта, фирмата инвеститор поема и цялостната дейност по изграждане на инфраструктурата на проекта, както и цялостната му поддръжка.

Международно жури от експерти и инвеститори от Италия, Англия, Русия и Eвропейския икономически сенат ще оценява участниците в седмото издание на годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн LUXURY PROPERTY AWARDS 2017.

Своята оценка за номинираните ще даде мистър Клифърд Джон Портлок - един от водещите строителни индустриалци в Англия.  Зад гърба си има множество престижни строителни проекти, като сред тях са един от лондонските театри, звеното за ядрено магнитно наблюдение в болница "Хай Уайкомбе", университетски зали в Оксфорд и Гилфорд, научни лаборатории в Оксфордшир, училища, синагоги, голяма фабрика за замразени храни близо до Лондон, банки и много жилищни обекти в Англия и Германия. Както и хотел и апартаменти в България, където среща прекрасната си съпруга Вили. В журито са още италианският инвеститор и консултант Микеле Виола, д-р Дийпак Нарвал от Европейския икономически сенат, президентът на International Diplomatic Club - Amicability Сергей Дворянов и други.