Всички виждате, че България се събуди - това заяви президентът Румен Радев във Велико Търново, където е на тържествена церемония в Националния военен университет "Васил Левски".

По думите му преживяваме пречистване, "защото след години на лъжи и унижение, българите изричат истината открито, с кураж и достойнство". Изходът е един - оставка на правителството и главния прокурор и предсрочни избори, каза Радев.

Президентът каза още, че не одобрява рокадите в правителството и ги определи като опит за печелене на време, от което, по думите му, губи България.
"Трябва така да направим, че да имаме управление, чийто основен приоритет да бъдат сигурността и благоденствието на българския народ, а не интересите на бизнес кръгове. Управление, което да бъде прозрачно, отчетно и отговорно пред българските граждани.

Вземам страната на хората, искам да видя управление, което да налага и да бъде пример за законност и спазване на Конституцията, а не да ги погазват. Управление, което да върши смислени реформи, да модернизира страната и да ни интегрира в Европа, а не да ни отдалечава от Европа.

Ето това искам да видя и затова ще се борим всички - каквито необходими конституционни и законови промени трябва да се извършат - да се извършват". Президентът каза, че има силно изразена гражданска воля, а от нея се ражда политическата.

Източник: Днес.бг

Снимка: Архив, Gramofona.com