Вътрешното ведомство изпраща подкрепление от София към Раднево. Колони от 4-5 буса на МВР пътуват по магистрала "Тракия". Те са пълни с жандармеристи, съобщава "Стандарт". МВР се готви за още една тежка вечер на протести - с подкреплението от жандармерия към Раднево пътува и водно оръдие.

Протестите в града ескалираха. Пътен инцидент, завършил с побой, доведе до протестните действия, след като рокери организираха протест срещу ромите в града. Демонстрацията обаче премина кърваво. Трима полицаи пострадаха снощи, ранени има и сред протестиращите. Напрежението в града продължава и днес, а МВР засилва присъствието си.

За снощната агресия има двама задържани - срещу тях вече са образувани бързи производства. Първоначално шествието срещу ромите в Раднево потегли спокойно - под звуците на патриотични песни. По информация на някои медии в него са участвали над 2000 души.

С напредването на вечерта обаче част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон и да нахлуят в ромската махала, търсейки саморазправа. Камъни и бутилки полетяха към служителите на реда. Жителите в махалата бяха предварително евакуирани, а токът спрян. Кметът на града обяви, че по домовете си са останали само 50-тина души.

 

Снимка: bTV