Протестиращи написаха оставката на премиера Бойко Борисов и му я оставиха в Министерски съвет за подпис. Това се случи преди по-малко от час на протеста, който се проведе в София.

„Протестът беше граждански, в него се включиха много партии, а ние от БСП ги подкрепихме“, коментира пред Gramofona.com бившият бургаски депутат и член на националния съвет на партията Атанас Зафиров. Основното искане днес беше за оставка на цялото правителство, което се провали навсякъде, обясни Зафиров.

„Ние не сме гадове, г-н Борисов. Ние сме част от българския народ и сме свободни хора. Няма да ни уплашите със заканите и няма да ни стреснете, защото зад нас стоят милиони българи. Тук сме, за да кажем, че ние сме свободни хора в свободна държава и вие няма да ни отнемете това. Искаме вашата оставка, защото освен дестабилизацията, на която подложихте страната, крадете от здравето на българите, крадете от образованието и от сигурността на българите. Опорочихте европейската визия на България“. Това пък обяви по време на протеста председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя заподозря също така, че ГЕРБ отново ще внесат Истанбулската конвенция в парламента. Според Нинова, ако няма референдум за конвенцията, то управляващите ще обрекат децата ни на това, което е написано в нея.

Около 2500 души се събраха пред Министерски съвет днес, като основният повод за протеста беше сделката за продажбата на ЧЕЗ.