Приморско ще се представи на най-голямото международно туристическо изложение в Сърбия – IFT- Белград. Морската община ще вземе участие в международния форум от 18 до 21 февруари.

Приморско ще привлича нови туристи, като представи своя потенциал за развитието на туризма пред експерти от туристическия бранш и почитатели на морската ваканция от цял свят. Общината е подготвила каталог, диск, брошури и дипляни, чрез които всеки посетител на щанда ще има възможност да се запознае с красотите на Приморския край и неговите културно-исторически забележителности.

Още с разлистването на първите страници на каталога, човек може да се впечатли от уникалното разположение на полуострова и многото възможности за отдих и забавления. Дългите лазурни плажове, умереният климат, съхранената природа и запазените исторически и културни паметници, в съчетание със съвременния архитектурен облик и гостоприемството на  населението, са част от нещата, които Приморско показва в каталога. Интерес предизвикват и редица забележителности, сред които тракийското светилище Беглик Таш, крепостната стена Урдовиза, резерват Ропотамо, както и местността „Вълчаново кале“, познато като Лъвската глава. В каталога може да се намери информация и за Историческия музей в Приморско, за музейните експозиции „Българската Ясна поляна“ в Ясна поляна и „Тайни от морското дъно“ в Китен. За любителите на природата и пешеходния туризъм община Приморско е предоставила информация за еко пътеките на своята територия. Атракциите, спортната и културната програма през летния сезон са също част от нещата, с които Приморско ще се презентира като привлекателна туристическа дестинация .

ITF-Белград се провежда за 38-ми път, като форумът е предназначен за масова публика и професионалисти. В него участие взимат 884 изложители от 46 страни, а посетителите надхвърлят 70 хил. души. Международната борса е разположена на над 30 хил. кв.м. изложбена площ.