Приморско отбелязва Тодоровден с традиционни конни състезания. Празникът ще се проведе на 19 март /събота/ от 10.30 часа на полигона до резиденция „Перла“.

На Тодоровден жители и гости на морския град традиционно стават свидетели на екстремния спорт. Тази година празничната програма ще започне с надбягване с коне /кушии/.  Ездачите, заедно с конете си, ще премерят сили на предварително определенo разстояние.

В програмата отново е включена надпревара, която през миналата година се проведе за първи път в Приморско, но повдигна адреналина на състезателите и се посрещна с голям интерес от зрителите. Тя е предизвикателство за собствениците и конете им, които ще трябва да натоварят каруците с дърва, да изминат определения маршрут и на финала отново да разтоварят каруците. Показалите за най-доброто време ще определят първенците, които ще получат награда, осигурена от Община Приморско.

Организаторите са се погрижили и за надбягване с масов старт, в който участие ще вземат повече от два коня заедно с техните ездачи.

Много музика, забавления и приятни емоции ще преживеят всички, който изберат  да участват или да са зрители на конните надбягвания на Тодоровден в Приморско.

Желаещите да се включат в надпреварата могат да се запишат предварително на телефон 0896 125 440 (Филип Ставракев) или в деня на състезанието.