Главният му секретар Димитър Стоянов е с коронаирус

Президентът Румен Радев е в самоизолация и минава в дистанционен режим на работа, след като се разбра, че главният му секретар Димитър Стоянов е с коронавирус.

Предписанието за това е на Столичната регионална здравна инспекция. Към такъв режим минават и служителите, с които Димитър Стоянов е бил в контакт.

Положителният тест на главния секретар е от днес, а той е в отпуск от 26 октомври. Последният му контакт със служители в президентството е от миналия петък - 23 октомври, съобщават от "Дондуков" 2.

След завръщането си от Естония преди седмица президентът бе под карантина за по-малко от 24 часа заради контакта си със заразения командир на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, за чийто положителен тест управляващите твърдят, че държавният глава е знаел преди заминаването за Талин.

Румен Радев бе освободен от карантината след отрицателен тест, макар че по разпоредби за контактни лица тя е десет дни, а според премиера Бойко Борисов това е причината за оставката на директора на здравната инспекция д-р Данчо Пенчев.

Самият Борисов също бе освободен от карантина преди изтичане на разпоредения срок след отрицателен тест, а ден по-късно резултатът му бе положителен. Същият ден от президентството съобщиха, че и третият тест на Радев, направен в рамките на седмица, е отрицателен.

Източник: Дневник