Заради проваления диалог с правителството автобусните превозвачи излизат отново на протест на 18 май, заяви пред bTV Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

„На 18 май сме обявили спиране на целия автобусен транспорт в страната и блокиране на абсолютно всички транспортни връзки. Това не може да продължава – администрацията да се подиграва с нас“, заяви Милтенова. 

Конфедерацията и други браншови организации на превозвачите напуснаха срещата с премиера Кирил Петков и министри през седмицата. По-късно изтече и запис от срещата, от който става ясно какви реплики са си разменили двете страни.

От кабинета коментираха, че изтичането на записа доказва, че превозвачите са търсили провокация.

„В крайна сметка излезе една истина, ние не сме били в тайна среща, няма нищо тайно и нищо лично“, посочва Милтенова.

От думите ѝ става ясно, че записът е направен и предоставен от хора на Министерски съвет.

Тя напомни и каки са исканията на превозвачите: намаляване на цената на горивата посредством премахването на биодобавката и намаляване на акциза; изплащане на обещаните субсидии и обхватът на тол системата да не се разширява.

„Искаме компетентен министър. Искаме министър, който милее за автобусния бранш, не министър, който напада превозвачите, които осигуряват 20% от брутния вътрешен продукт“, изтъква Милтенова.

Източник: Investor.bg

Снимка: https://www.parvomai.net/