Пътят Малко Търново - Граматиково - Царево, който е в ужасно състояние ще бъде ремонтиран и догодина премиерът Бойко Борисов лично ще го открие. Това и още едно обещание даде министър-председателят на кмета на странджанската община Илиян Янчев.

Градоначалникът подчерта важността на окаяната отсечка от 50 км както за малкотърновци, така и за туристите.

„Заради лошото му състояние няма как турист да си помисли да мине от там, а забележителностите, които можем да предложим, стават тема табу”, каза малкотърновският кмет пред Борисов.

Янчев обобщи, че в Странджа са скромни и посочи още един много важен в икономически и демографски план проект. Той е свързан с реконструкция и откриване на нов ГКПП, който да отговаря на всички изисквания по Шенген.

 „Който да не обработва само туристическия трафик, а и товарния поток и бизнеса. Само тогава Общината ще бъде разпознаваема не само за малкия и среден бизнеси, а защо не и за големия. Тогава хората ще могат да останат да работят тук заедно с децата си“, допълни Янчев.

Бойко Борисов обеща ремонт и на двата обекта. „Пътят и пунктът са важни за хората тук, за да може районът да стане по - добре икономически и така децата да остават в Малко Търново, а не да ходят да учат в Бургас”, каза премиерът. И допълни: „Не си мислете,че жълтите павета в София са най-хубавата гледка. Това, което ти пълни окото тук е уникално!“.