"Пикът на коронавируса най-вероятно ще е около Великден", заяви председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски пред bTV.

"Да се изолираме е единственият сигурен начин да предотвратим рязък бум на заболели, какъвто се наблюдава в някои държави, и да се справим с това заболяване, за което няма нито ваксина, нито доказано лечение", подчерта Мутафчийски.

Той отново изрази позицията си, че бързите тестове, за чието използване се обяви Медицинският съвет към правителството, са с много ниска достоверност, а на въпрос какъв е смисълът от тях, каза: "Смисълът е търговски, той е бизнес смисъл". "Бързият тест е чудесен за края на епидемията, а ние сме в началото на епидемията и единственият сигурен и достоверен начин за доказване на заразен е PCR тестът", коментира той.

264-ма са вече установените със заразата хора в България, съобщи по-рано на брифинг генералът. Осем души пък са оздравелите. 21 са регистрираните случаи на коронавирус само днес. В статистиката се включват и два нови града - Кърджали и Хасково, където има по един заболял от COVID-19.

Снимка: bTV