Девет плакета връчи директорът на ОДМВР- Бургас старши комисар Калоян Калоянов на началниците на Районно управление- Несебър. Днес се навършват 50 години от неговото създаване. Отличия получиха Стоян Христозов, Манчо Манолов, Здравко Богданов, Васил Митев, Стайко Манев и най-дългогодишния служител Неделчо Жеков. Плакети се връчиха и на кметът на Несебър Николай Димитров, председателят на Общинския съвет Румен Кулев и изпълнителният директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров.

На церемонията освен настоящите и бивши служители, присъстваха представители на местната власт и институции, както и подрастващите от Детско полицейско управление. Искрено възхищение в децата пробудиха полицейските кучета и служителите от моторизирано звено „Сигма” и от „Охранителна полиция”. Те домакинстваха заедно с колегите си от „Криминална полиция” в Деня на отворените врати.

Честванията по повод 50 годишния юбилей ще продължат и след края на активния летен сезон  с експонирането на изложба с фотоси от живота на Районно управление – Несебър през годините. Предвиден е документален филм със спомени на полицейските служители и алманах, в който да се съчетаят историческите факти, постиженията им по опазване на реда и спокойствието на територията на морската община, както и преживяванията им от създаването на управлението през 1966 година до днес.