Със заповед на здравния министър се забраняват посещенията на всякакви места на открито. МВР ще създаде контролно-пропускателни пунктове на входа и изхода на градовете и ще се пропускат само неотложни случаи. Това ще се удостоверява със служеблна бележка", съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Забранява се посещението на магазини и аптеки на лицата до 60 година сутрин от 8.30 до 10.301 за да могат по-възрастните да пазаруват на спокойствие. Забраната влиза в сила тази нощ от нула часа.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов препоръча всички, които работят извън населените места, в които живеят да се снабдят с бележки от работодателите си, за да бъдат пропускани от МВР патрулите.

Мерките ще се прилагат няколко дни и след това при анализ евентуално, ще бъдат въведени нови, още по-строги мерки, при които ще се излиза само с декларация за необходимостта от това.

"От 129 нови проби има 17 положителни за коронавирус инфекция, съобщи председателят на Оперативния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

"4 от тях са на контактни лица и са от Добрич, с което вече стават 10 областните центрове, в които има коронавирус. Останалите положителни проби са от София", каза още той. Новозаразените са в добро състояние, не се изисква приемането им в болница.

"В тежко състояние, към критично тежко, е болният, който е интебиран в "Пирогов". "Пациентът-беглец" с потвърдена положителна проба", съобщи още проф. Мутафчийски визирайки пациент, който избяга и по-късно беше открит пиян.

"След две поредни отрицателни проби утре ще бъде изписан първият излекуван пациент", стана ясно още на брифинга. Проф. Мутафчийски съобщи, че Кирил Домусчиев е направил голямо дарение за болниците и му благодари за това.