През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство

Министерският съвет назначи за изпълнителен директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов. Аргументът за отстраняването на досегашния шеф Галя Димитрова и несправяне със задълженията.

От МС представиха Румен Спецов като висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Завършил е Стопанската академия „Д.А. Ценов“-Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В периода 2009 - 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП-Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство. Освен икономист обаче Румен Спецов е и многократен шампион по културизъм с над 20-годишен стаж в спорта.

Участва на множество турнири в България. Вицерепубликански шампион е през 2009 г., 2014 г. и 2015 г. Републикански шампион по културизъм за ветерани е през 2014 г. и 2015 г.

Медалист е от редица престижни турнири. Подпомага активно подготовката на състезатели в различни категории, класирали се на призови места в България и чужбина. Персонален и онлайн треньор.

Спецов е завършил Стопанската академия „Д.А. Ценов“ – Свищов, със специалности „Икономика и търговия“ и „Вътрешен финансов контрол“, както и Академията на Министерството на вътрешните работи със специалност „Защита на националната сигурност“.

В периода 2009 г. – 2015 г. е работил в Централното управление на НАП, а от 2001 г. до 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич. През последните години е консултант в областта на финансите и данъчното законодателство.

Източник и снимки: БНТ