Нови учебници по "История и цивилизации" ще бъдат петокласниците през новата учебна година, вече има 6 учебника. Това каза министърът на образованието и науката Меглена Кунeва по време на представянето пред издателите на одобрените от учителите учебници по предмета за V клас, съобщи Днес.бг. Всяко училище ще може да избере по кой от шестте учебника да се преподава предмета.

"Това са първите учебници по новата учебна програма. Получили са над 90% одобрение от учителите, които ще преподават за първи път по новата учебна програма", допълни тя. "Притеснявах се дали ще има достатъчно конкуренция", коментира министърът.

"Одобрените проекти са на издателствата "Анубис“, "Булвест 2000", "Даниела Убенова, Даниела Биланска", "Просвета плюс", "Просвета София" и "Св. Георги Победоносец", поясни Кунева. Тя обясни, че първото сито на одобрение, през което са минали учебниците, е било комисия от експерти, а второто - учители по история. От 2139 учители по история в страната в одобрението на новите учебници са участвали 1942 от 1708 училища.

Снимка: www.dunavmost.bg