Днес и утре ще са най-хладните дни, като срядата ще отбележи по-ниски температури и от днешните - утре максималните ще са около 20 градуса, съобщава Vesti.bg.

Затопляне ще има от четвъртък, през уикенда градусите ще се вдигнат, а нестабилното време ще продължи до второто десетдневие на юни. Истинското лято обаче идва с астрономическото такова - от 21 юни.

Прогнозата за днес е преди обяд облачността да се разкъсва и намалява, но след обяд, главно в Южна България, отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще вали там, където вчера дъждът превърна улици в езера.

Максималните температури днес ще са между 20° и 25°.

След обяд по Южното Черноморие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури.

До 10 юни времето ще остане нестабилно, с валежи, ще остане малко по-хладно. Уикендът ни чакат градуси дори до 30, съобщи Нова ТВ.

До 20 юни максималните температури ще варират около 25 градуса, ще се редуват слънце и валежи. Топлото време ще ни зарадва с настъпването на астрономическото лято - 21 юни.