Несебърски шофьори са останали неприятно изненадани на път за Румъния. Групата спряла за почивка в бензиностанция във варненското село Старо Оряхово.

Оказало се обаче, че могат да ползват тоалетната само ако имат касов бон за покупка от бензиностанцията. Ползването на тоалетна срещу касов бон е практика, която се опитва да наложи една от големите вериги бензиностанции. Казусът обаче е малко щекотлив.

Не всеки човек, който е на път има силите и възможността да „устиска“ докато изкача опашката, за да си купи нещо и след това да влезе с касовия бон в заветната тоалетна. От друга страна, бензиностанциите трупат разходи при поддържането на тоалетните и няма как да толерират тези, които влизат само заради едното WC.

Друг е въпросът, че по магистралите няма обществени тоалетни и единственият шанс на човек, тръгнал на дълъг път е да ползва тоалетната на някое крайпътно заведение или бензиностанция.

И когато тоалетните са отдалечени една от друга с километри, не е редно да те карат първо да се наредиш на опашка, за да купиш нещо и едва тогава да имаш възможност да облекчиш съвсем естествените си нужди.

 

Снимка: Шофьори Несебър/ Фейсбук