Инцидентът се случи преди няколко дни

Напрежение в Мездра. Група от около 70 души се е опитала да влезе в дома на семейството, където в петък вероятно е било простреляно 8-годишното дете, намерено мъртво малко по-късно.

Близките на момченцето пробвали да преодолеят кордона от жандармеристи, които охраняват района. Гневните хора обърнали две коли и изпочупили прозорците на къщата. Улицата е блокирана от полиция и жандармерия. Допълнителни части са насочени към мястото.

Дядото на загиналото дете Тома Томов осъди случилото се, но смята, че роднините му са били провокирани от „болката в душите си”. Според близки на загиналото дете делото „се изкривява”. Томов иска делото да се гледа по надлежния ред в Окръжна прокуратура, а не в Районна прокуратура, където в момента е преписката.

На брифинг от прокуратурата във Враца обявиха, че е образувано досъдебно производство за хулиганство и повреждане на чуждо имущество. На място са били изпратени разследващи полицаи, които издирват участниците в действията. Те ще бъдат задържани. Ще се извърши оглед, ще се разпитат и всички свидетели. Ще се прецени срещу кои лица ще се взимат мерки за неотклонение.

8-годишното дете беше открито мъртво пред къщата в петък. Органите на реда работят по две версии. Първата е, че момчето е загинало след изстрел от неправилно съхранявано огнестрелно оръжие. Според втората версия детето е убито от пиратка. По случая бе задържан 38-годишен мъж, собственик на ловната пушка, с която се допуска, че е стреляно във фаталаната вечер. Арестуваният е баща на дете, с което жертвата играла по-рано през деня.

Източник и снимка: Нова телевизия