Напрежението на протеста на "Възраждане" срещу зеления сертификат ескалира, съобщава БНТ. Протестиращи успяха да пробият полицейския кордон около Народното събрание и настояват да влязат в сградата.

Първоначално протестът беше обграден от полицейски кордон около паметника, но след това се чу призив всички мъже да излязат на предна позиция.

От екрана, монтиран до паметника се чу призив протестиращите да се отправят бавно и спокойно към парламента. Ппротестиращите успяха да разкъсат кордона и да стигнат до вратите на Народното събрание, но не могат да влязат вътре, тъй като входът е барикадиран.

В момента българският народ използва правото си на протест, защото зеленият сертификат е незаконен, заяви депутатът от "Възраждане" Елена Гунчева.

Националната служба за охрана барикадира входа на парламента с маси и подръчни вещи.

Депутат от Възраждане с две ръце се опита да издърпа една от масите, защото, по думите му, хората трябва да влязат вътре.

Заседанието на НС приключи преди повече от час и повечето депутати вече са си тръгнали. За кратко протестиращите успяха да достигнат до входа на парламента и започнаха да чукат и да тропат по вратата. НСО предприе незабавни действия да барикадира входа с дървени маси.

В този момент народни представители от ПГ на "Възраждане“ влязоха в словесни сблъсъци с НСО с искане да премахнат преградите и да пуснат граждани в сградата на Народното събрание. Искането им не беше изпълнено.

Има едни хора, които са се окопали във власт, които не искат да има диалог. Никой нищо не ни е наредил, българският народ ни нарежда на нас, заяви Ангел Георгиев от "Възраждане".