Над 550 служители на Югоизточно държавно предприятие – Сливен ще се включат в кампанията по почистване „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 4 юни, съобщиха за Gramofona.com от предприятието. На територията на предприятието ще бъдат почистени над 25 защитени територии и зони със специално значение за биологичното разнообразие на България.

Предвидените зони за почистване на територията на Сливен са: езерото на „Карандила“, „Каракачанска поляна“, „Слънчева поляна“, „Българка“, „Абланово“ и „Халката“.  На пет пункта ще се раздават чували и ръкавици:  Информационно – посетителски център на парка в началото на „Хайдушка пътека“, паметник „Панайот Хитов“,  чешмата „Абланово“, паркинга на хотел „Карандила” и пред входа на Гимназия по текстил и облекло.

Пунктовете ще бъдат отворени в 9.00 часа. През тази година фокусът на кампанията е насочен към повишаване на обществената чувствителност към замърсяването на околната среда, с приоритет на защитени територии и зони със специално значение за биологичното разнообразие на България.