Бургаско село излиза на протест. Жителите на Долно Ябълково искат ремонт на единствения път, който ги свързва с града. Той е разбит от 50 години, а до хората не може да стигне дори спешна помощ, съобщи Бтв.

Николай Янев минава по този път всеки ден. 10-те километра отнемат час, а колата е разбита от дупките по пътя. „Пътят е в ужасно състояние, не е ремонтиран никога. Хората, които разполагат с автомобили, те извозват болни и възрастни”, споделя той.

Стотина жители на селото са излязли на протест. Изпратили подписка до Община Средец, но оттам отказали ремонт на пътя.Това настройва местните срещу кмета.

Селото е в гранична зона. По разбития път минават камиони със строителни материали за съоръженията край браздата. „Пътят щеше да се прави, отложен е заради границата. Почват да правят 7 километра вътре в границата и това ще продължи до есента”, поясни Боян Боев, кметски наместник в с. Долно Ябълково.

Хората обаче не искат да чакат. Заканват се да сложат бариера и да спрат движението, докато не започне ремонт. Твърдят, че пътят вече е взел жертва. През 2014 г. до селото се обърнал камион и загинал граничен полицай.