Онлайн пазаруването набира все по-голяма популярност, тъй като позволява на клиентите значително да спестят пари.

Продавачите предлагат по-добри цени, тъй като не трябва да плащат за наем, комунални услуги, обучение и поддръжка на персонала. Надценката върху стоки и услуги е по-ниска, което е привлекателно за потребителите.

Не само приемливите разходи привличат купувачите, но и възможността да получите допълнителни предимства – като промо кодове и намаления.

Има още няколко спасителни тайни:

Участие в продажби.

Те могат да бъдат сезонни, празнични или по време на кампания. За да не пропуснете изгодните отстъпки, най-добре е да се абонирате за бюлетина на любимите си магазини, известията ще идват на вашия имейл.

Покупка в магазини с различни марки.

Бутиците, които предлагат много марки често предлагат стоки на по-ниски цени от марковите магазини, поради което е най-изгодно да се пазарува от там. Освен това те редовно провеждат специални промоции и разпродажби, по време на които можете да получите допълнителни предимства.

Проучване на асортимента, който е в акция.

Онлайн магазини продават артикули на намалени цени. Продуктът може да е леко дефектен, но това по никакъв начин да не засяга неговата функционалност. В сайтовете за отстъпки можете да купувате напълно работещи и ликвидни стоки, но остарели ( от предишни колекции).

Участие в търгове.

Онлайн търгът е най-икономичният метод за пазаруване. Вие избирате продуктите, които искате да закупите, и задавате собствена цена. Онлайн търговете наподобяват редовни битпазари, но ако желаете, можете да изберете много висококачествени стоки за малка сума.

Използване на промо кодове за отстъпки от Отстъпка.БГ.

Кодовете за отстъпки се публикуват на сайта, често те се раздават безплатно или се продават срещу номинална такса. Такива промоции се провеждат, за да привлекат нови потребители и да стимулират дейността на съществуващите. Те се прилагат за почти всички групи стоки и услуги.

За да получите промо код или талон, трябва да се регистрирате в сайта, където се съхранява, да създадете личен акаунт, да намерите магазин, от който искате да получите изгодна оферта. След като имате талона, можете да направите поръчка в самия магазин и не забравяйте да въведете кода за отстъпка в специалното поле.

Пазаруване в „тих“ сезон.

Има месеци, в които покупателната способност рязко спада. По принцип това е февруари, когато потребителите остават с малко пари след празниците и всички пред новогодишни продажби вече са приключили.

Също така спад се наблюдава през юли - по това време повечето купувачи предпочитат да инвестират в почивка в моретата. Когато проверявате цените по време на такъв сезон, може да откриете, че дори и най-скъпарските фирми са готови да направят огромни отстъпки.

В заключение

Много купувачи се страхуват от онлайн пазаруването, защото не искат да бъдат измамени. Перспективата за закупуване на евтин, но некачествен продукт не съблазнява никого, но този проблем може да се реши лесно. Проучете рейтинга на фирмите, с които ще си сътрудничите и техните сайтове.

Ако искате да спестявате докато пазарувате, направете го с промо кодовете за отстъпка и намаление в иновативният уеб сайт Отстъпка.БГ.

В него се предлагат отстъпки и промо кодове за всички големи онлайн магазини в България.

Снимка: Pravatami.bg