Шефът на „Винпром Карнобат“ Миню Стайков е наел за защитник Винсент Солари – адвокат на световната футболна легенда Мишел Платини. Това съобщи „24 часа“, позовавйки се на информация от БТА. Французинът обаче не се е явил днес в специализирания съд в София, където беше разглудано искането на бизнесмена да бъде пуснат от ареста заради проблеми със здравето.

След психиатрично изследване на Стайков станало ясно, че той се влошава, каза адвокатката му. И поиска специална експертиза, която да установи дали той може са продължи да стои там, защото е задържан повече от година. Това довело до симптоми на депресия и мисли на безнадеждност. Съдът обаче ѝ отказа.

Прокуратурата твърди, че Стайков правел опити да натиска свидетели да не говорят по разследването. Той пък обясни, че го изнудвали за цигари, за да кажат истината, че е зле здравословно.

Искам да бъда освободен, защото ми трябва рехабилитация. И тъй като става дума за счетоводство и експертизи, които са направени, няма с какво да попреча, каза Стайков.

В съдебната зала стана ясно, че разследването срещу него е удължено с още два месеца – до средата на септември. В същото време, вчера на Стайков били предявени по-прецизни обвинения, имало и нови разпити.

Решението на съда, според който Стайков може да извърши ново престъпление, е окончателно.

Снимка: БНТ