Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ публикува във Фейсбук вчера архивни кадри от гугъл мапс на нос „Чукалята“. Снимките са без датировка и текст и явно идат да покажат на членове и симпатизанти на Движението, които в събота бяха край Бургас, как Доган е преобразил залива.

От фотосите се вижда двуетажна постройка с помощна сграда. И двете са в окаяно състояние. Вижда се и пристанът, както и малкият плаж, където преди седмица лидерът на „Да, България“ Христо Иванов се опита да дебаркира с гумена лодка.

„Да попитаме хората, които бяха на протеста в събота дали и тогава са ходили да плажуват на нос „Чукалята“?“, задава риторичен въпрос Джелил Алиев, младежки лидер на ДПС в Пловдив.

Припомняме, че преди 7 години фирма, свързана с Ахмед Доган придоби терена, който някога е бил секретен военен обект за видеонаблюдение на корабите, впоследствие е влязъл в активите на държавното предприятие „Нефтохим Бургас“ и е използвал за спортна база. Продаден е през 2012 година на руската „Стрейтлайн“, която по-късно го препродава на „Хермес Солар“ АД.

Според неофициални данни към онзи момент в летния дворец на Ахмед Доган са инвестирани 15 млн.евро. Днес сумата е доста по-сериозна, защото е реконструирано и пристанището, изградено е и още едно крило на сградата.

Източник: Frognews.bg