Световен бранд в хранителната индустрия предлага храни, като замества основните съставки с изкуствени заместители. За това сигнализира читател на сайта Gramofona.com.

„Само отпадъци внасят в България, не само на пристанищата и площадките, отпадъци ядем и с храната“, пише възмутен нашият читател. „СЕГА и САМО в БГ отпадък!“Dr. Oetker (Д-р Йоткер) е световният бранд, който възмути потребителите. Причината е любимият на много хора крем карамел. От древността десертът се приготвя с яйца, мляко и захар. В крем карамела за България обаче яйца няма. На опаковката в съдържанието са изброени съставките, яйцата липсват. За доказателство са приложени два варианта на опаковки. В същия вариант на десерта, само че на опаковка закупена от друга държава, като страната-производител Германия, в съдържанието ясно е написано „яйца“.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Може ли дори с крема за децата да ни прецакват, пита подателят на сигнала?! Не стига, че ни заринаха с боклуци, ами и с храната от Европейския съюз да ни мамят и тровят?!

Парадоксалното е това, че самата компания си рекламира крем карамела, като набляга на информацията, че от древността се приготвя с яйца.Редакцията на информационен сайт Gramofona.com ще отправи запитване към БАБХ и Комисията за защита на потребителите съдържанието на продуктите, опасността за здравето на хората и нарушени ли са правата на потребителите?!