Още от първия ден от живота си малкият човек има нужда от дрехи. Разбира се, всеки родител се стреми да намери най-удобните и абсолютно безопасни неща за своето бебе. Ако не толкова отдавна за бебетата традиционно се купуваха памперси и ризи, сега повечето майки и татковци предпочитат да купуват бодита за новородени. Преди всичко ще ви покажем как да изберете най-удобната версия на това облекло.

Бодито е в основата на гардероба на всяко бебе. Бебешкото боди е вид бельо. Всички родители го ценят най-много заради неговата гъвкавост и лекота на обличане. Тази основа за костюма на малките деца е изобретена през 50-те години на миналия век като обикновена блуза, удължена до чатала със закопчалка, която се оказа невероятен хит за света на дрехите.

Родителите оцениха този вид закопчаване, понеже улеснява преобличането на бебето, също факта, че гръбчето му е постоянно покрито. Най-важното е избраното от вас боди да не ограничава движенията на вашето дете, тоест трябва да обърнете внимание на правилния размер. Ако вече разполагате с правилния размер, друг важен фактор за деликатната кожа на малкото дете на първо място е материята да не дразни кожата. Такова боди трябва да бъде направено от мек памук. Памукът е много приятен за кожата, осигурява висока попивателност и най-важното за деликатната кожа, позволява й да диша и е хипоалергичен.

Кожата на такова малко дете е тънка и податлива на дразнене, затова най-добрият избор е сто процента памук, който също може да се пере при високи температури. Това е единственото правилно решение когато знаем, че детето ни има кожни проблеми и алергии. Тогава си струва да облечете памучно, неоцветено боди. При памучните влакна съотношението цена/качество е много добро. Вече имаме точния размер и плат, така че сега нека обърнем внимание на кройката. Има различни видове бебешки бодита, всичко зависи кое ще ни е по-удобно при обличане на бебето.

Могат да се обличат през главата или да се затварят с копчета или капси. Обърнете внимание и на сезона от годината. В магазините можете да изберете бодита както с къси, така и с дълги ръкави и презрамки. Винаги си струва да имате всеки един от тези видове в гардероба си. Бодитата с къси ръкави и презрамки са идеални за летни и слънчеви дни, но както е лято също може да се случат по-хладни дни и вечери. Тогава незаменимо е бодито с дълъг ръкав, което разбира се е задължително в есенните и зимните дни.

Всеки от тези видове боди също ще работи перфектно като самостоятелна тениска прибрана в панталони, а не само в бельо. Такива форми на закопчаване позволяват отличен топлинен комфорт, благодарение на факта, че няма да се навиват и да разголят гръбчето на детето. Освен това придържат пелената, осигурявайки комфорта на бебето.

Бебешкото боди не е нищо повече от удължена блуза, която обикновено се закопчава в областта на чатала. Могат да се поставят и през главата, да се закопчават по цялата дължина или на рамото. Благодарение на тази форма на закопчаване можем лесно да извършваме дейности по грижа и сменяне на пелената по всяко време.

                     

Какви са видовете бебешки бодита?

Всъщност какво боди ще изберете за детето си зависи от това кое ви върви по-добре за обличане.

Ако вече сме усвоили изкуството да обличаме бебета, лесно можем да посегнем към бодито облечено през главата, което обикновено се закопчава в чатала. Повечето от новоизпечените родители се страхуват да вземат подобно решение, но с времето и с придобитата практика в грижата за кърмачето, променят мисълта си.

Бодито, което се закопчава по цялата дължина или на рамото е идеално решение за родители, които се страхуват от тези бодита, които се обличат през главата. Ако все още нямате опит в обличането на дете, струва си да посегнете към вида, който се закопчава по цялата дължина с копчета или капси. Благодарение на тази закопчалка дори и най-малко опитният човек може лесно да премени детето в легнало положение. Бодитата, закопчани на рамото със закопчалки, са идеални за по-големи деца.

Освен основните варианти на бодито си струва да се обърне внимание и на по-декоративните и официални. Такова сладко решение за малко момиче със сигурност ще спечели сърцето на всички членове на семейството. За малките господа интересен вид е бодито с яка, което може да се използва като елегантна и официална блуза за страхотен повод. Разбира се, всеки от възможните модели бодита се предлага в различни цветове и с различни щампи. Бодитата обикновено се купуват поотделно, но можете да закупите и опаковани комплекти от няколко броя.

Доброто боди е неразделна част от гардероба на всяко бебе. При създаването на различни бодита, Sinsay се ръководи от функционалност, комфорт и водещите тенденции в бебешката мода. В Sinsay https://www.sinsay.com/bg/bg/ ще намерите бодита в страхотно съотношение цена-качество (от 4,90лв.!)