Тежкотоварните автомобили са далеч по-сложно устроени от леките. Те се отличават с механизация, която изисква специален подход при редовната техническа проверка, също както и при възникнала повреда по някоя от системите. Камионите са едрогабаритни превозни средства, които имат и високи енергийни нужди, като тяхното захранване трябва да е по-голямо от стандартното. 

Разгледайте всички марки нови акумулатори за камиони в онлайн магазин Макскар, които се отличават с големия си капацитет, който е задължителен за абсолютни всички модели тежкотоварни автомобили. 

С какво се отличават акумулаторът за камион

Тежкотоварните автомобили се нуждаят от поне две батерии, за да успеят да постигнат нужното напрежение. Камионите обикновено функционират с ел. система от 48V. Най-добрият вариант за постигането на необходимата енергия е да се купят два чисто нови акумулатора. По този начин ще получите и пълна гаранция за тяхната дългосрочна употреба. 

Не забравяйте и за правилното свързване на акумулаторите, за да постигнете добра вибрационна устойчивост и не само. Тежкотоварните автомобили често консумират енергия и по време на дълъг престой с неработещ двигател, като в този случай е добре да се постигне оптимална устойчивост при циклично зареждане.

Как да го поддържаме

След като е извършено поставяне на нови батерии за камион, е необходимо да се замислим и за тяхното правилно поддържане, за да останат те в добро състояние за по-дълго време. Ето и някои важни правила, които е добре да спазвате:

  • Проверявайте заряда поне 2 пъти в годината;
  • Опитвайте се да правите икономия на тока, когато е налице работа от стационарно положение;
  • Стартерът не бива да се върти по няколко последователни пъти и то продължително време (повече от седем секунди);
  • Още преди настъпването на зимния сезон е препоръчително да заредите напълно батериите;
  • Колкото по-качествен акумулатор купите, толкова по-доволни ще сте от работата му.

И още едно важно правило, което доста от водачите не спазват - препоръчително е батерията да мине два-три цикъла на зареждане преди да бъде монтирана в системата. Така нейният капацитет на работа ще е на 100%. 

Кои са най-купуваните модели

В онлайн магазин Макскар има разнообразни предложения за акумулатори за камиони, като най-често срещаният избор от страна на клиентите са брандове като YAK, Varta, Gigawatt, Bosch и др. Заложете на качеството и бъдете безкомпромисни към техническото състояние на тежкотоварния автомобил.