Имаше и протест на местните

С мотив технически нередности, кметът Георги Лапчев оттегли скандалната докладна за застрояване на 10 декара терен. Статутът му от предназначен за спорт трябваше да бъде променен на "за застрояване" с жилищни сгради в Синеморец. Предложението трябваше да бъде разгледано днес на сесия от общинските съветници. Лапчев беше посрещнат от протест на жители на общината, те организираха и подписка, в нея се включиха 120 души.

Хората бяха възмутени:

Това е абсурд, Синеморец е достатъчно застроен.То няма нито капацитет за повече, нито плажове. Никой няма интерес да бъде дозастрояван. Ние сме потресени, въпреки че се противопставяме всеки път, те продължават да пробват. Няма нито един реализиран важен инфраструктурен проект за Синеморец- канализация, пътна система. Заради презастрояването България се превърна в най-евтиният туристически продукт!

Общинският съветник Светослав Добрев обясни:

Разбрахме в петък, когато ни изпратиха дневния ред. Докладната не беше комплектована в пълния й размер.Искаме да направим евтина туристическа спалня в Синеморец.

Георги Лапчев поясни:

Аз коментирам само факти. Докладна с подобен текст на тази сесия няма да бъде разглеждана.Това стана ясно още вчера на комисиите и тези хора отлично го знаят. Няма да коментирам политически мероприятия. Има техническа причина, която да не позволи тази докладна да мине. Аз зная за нея, докладната е подготвяна преди 6 месеца. Избързали са я да я внесат, преди аз да я разгледам и да я подпиша.Това, което трябваше да има към нея, е една съгласувателна процедура от държавата, но такава не дойде.

Аз уважавам правото на хората да протестират! Знам, че ще има още три протеста. Ние няма да се поддаваме на нечии настроения. Кметът отказа да уточни дали Общината ще запази или ще промени плановете си.

Източник: БНР