През следващите два месеца превозни средства с камера зад предното стъкло ще се движат по родните пътища, съобщава Dariknews.bg.  Инициативата е под мотото „Обектив на пътя" и цели да „залови" нарушителите и да покаже ползата от видеорегистраторите. Те ще бъдат раздавани безплатно, съобщиха от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Ще се предоставят безплатни видеорегистратори преимуществено на тези автомобили, които са на пътя. Колите, които най-често са в движение са линейките, таксиметрови, куриерски и репортерски автомобили. Останалите участници на пътя също ще могат да си сложат записващи устройства и да изпращат видеа с нарушение при желание.

Председателят на асоциацията Владимир Тодоров обясни, че е направена специална галерия, в която изпратените клипове ще могат да бъдат гледани от публиката и оценявани.

За да не чакаме по опашки в КАТ, когато искаме да подадем сигнал за нарушител на пътя, който сме заснели с камера в автомобила си, процедурата е опростена. Няма нужда човек да ходи до КАТ, няма нужда да се среща с нарушителя. Всичко се случва онлайн по отношение на сигнала. Той се записва онлайн и няма нужда да се ходи в КАТ.

От "Пътна полиция" допълниха, че за миналата година има над 1000 сигнала, при половината от тях водачите нарушители са били санкционирани.

 

Снимка: trud.bg