Бракуването на автомобил е процес, при който автомобилът се превръща в скрап. Това може да се случи поради редица причини, като например катастрофа, техническа повреда, прекомерна амортизация или просто нежелание за по-нататъшна употреба.

На повечето места по света, за да бракувате колата си, Вие плащате на държавата. Това се прави с цел да се компенсира въздействието на автомобила върху околната среда. В България обаче има организации, които изкупуват коли за скрап.

Тези организации използват металите и другите материали от бракуваните автомобили за преработка към други компании, които се занимават с производството на нови продукти, като например автомобили, строителни материали и електроника.

Как се определят цените на бракуваните автомобили?

Цените на бракуваните автомобили се определят от редица фактори, като например:

  • Марка и модел: Някои марки и модели автомобили са по-ценни от други. Това се дължи на редица фактори, като например популярност, качество и търсене на пазара.
  • Година на производство: Колкото по-нов е автомобилът, толкова по-висока е неговата цена за скрап. Това се дължи на факта, че по-новите автомобили са изработени от по-качествени материали и имат по-голяма стойност за вторичните суровини.
  • Състояние: Колкото по-добро е състоянието на автомобила, толкова по-висока е неговата цена за скрап. Това се дължи на факта, че по-добре запазените автомобили съдържат повече ценни метали и други материали.
  • Тегло: Теглото на автомобила също е фактор, който влияе върху неговата цена за скрап. Това се дължи на факта, че цената на метала се определя на килограм.

Екометал - изкупуване на бракувани автомобили

Екометал Инженеринг е компания, която изкупува коли за скрап от над 20 години. Компанията предлага най-високите цени за бракувани автомобили в България.

Екометал изкупува автомобили от цяла България. Компанията осигурява безплатен транспорт и взима колите от адрес на клиента. Кол-центъра на Екометал работи без почивен ден от 08 до 20 часа. Оценката на автомобила става онлайн и на момента чрез обаждане или чат с диспечерите в кол-центъра. За всеки извозен автомобил за скрап се издава удостоверение за дерегистрация за бързо и лесно отписване от КАТ.

Как да бракувате автомобила си с Екометал?

За да бракувате автомобила си с Екометал, просто трябва да се свържете с компанията на посочените телефони или чрез уебсайта. Един от диспечерите на Екометал ще ви направи оценка на автомобила и ще ви предложи най-добрата цена. Ако сте съгласни с цената, Екометал ще изпрати екип до адреса ви, за да вземе автомобила.

Защо да изберете Екометал за изкупуване на бракуваната си кола?

Екометал предлага редица предимства пред други компании за изкупуване на бракувани автомобили:

  • Най-високи цени
  • Безплатен транспорт
  • Бърза и лесна оценка
  • Обслужване без почивен ден
  • Издаване на удостоверение за дерегистрация

Ако имате непотребен автомобил, който искате да бракувате, не се колебайте да се свържете с Екометал. Компанията ще ви предложи най-добрата цена и ще ви осигури цялостна услуга, която да улесни максимално процеса.