Ще има валежи, на места ще превали и сняг

Предупреждение за бурен вятър е в сила за почти цялата страна днес. Очаква се поривите на места да достигнат до 19-24 м/с. Жълт код е в сила за 24 области на страната с изключение на Благоевград, Кюстендил, Перник и Смолян.
В някои райони силният вятър ще бъде съпроводен с валежи от дъжд, на места ще превали и сняг.

Днес минималните температури са от минус 3 до 9 градуса. Ще превалява в западните и централни райони. Следобед ще вали в Южна и Източна България. В Предбалкана ще вали мокър сняг. Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 км/ч. Дневните температури ще достигат 9 до 12 градуса, в района на Сандански до 14.

Над планините ще бъде облачно. Вятърът по високите части, над 2200м, ще бъде умерен от югозапад до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина около минус 8 градуса, а на 1500м до 3.

Дъждове и силни ветрове ще има над западните части от континента и се придвижват на изток. Валежните зони ще обхванат централно-европейските страни, съобщава синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

У нас в четвъртък ще превалява дъжд в западните и северните райони, в Западна Стара планина и по високите полета дъждът ще премине в сняг. От петък започва периода на по-сухо и слънчево време.

Източник: Днес.бг

Снимка: News.bg