Взимат се строги мерки още от този петък

Строги мерки взима правителството срещу разпространението на коронавирусната инфекция в цялата страна, съобщи току що на извънреден брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов. Те влизат в сила от петък /27 ноември/ до 21 декември, включително. 

Мерките влизат в сила в петък вечерта, подчерта здравният министър. Това означава, че  учебните занятия във всички образователни институции ще се проведат в петък и реално спират от събота. Всички университети и всички школи също затварят врати. Детските градини и яслите няма да работят.

Спират и всички групови мероприятия. Не се допуска организирането на частни празненства, няма да има и спортни мероприятия за деца до 18 години.

Епидемичната обстановка в страната и мерките се удължават до 31 януари 2021 год. От петък вечерта спират работа фитнес центровете, заведенията за хранене и развлечения. Ще се позволяват единствено доставки и взимания на храна за офиса и дома. Казината, игралните зали и моловете спират работа. Малките магазини в кварталите обаче ще продължат да приемат клиенти. Екскурзиите с организиран транспорт в страната и чужбина също са забранени. Частните празненства са позволени, но до 15 души.

Очаквайте подробности!