Националният системен интегратор „Информационно обслужване“ АД направи коледен подарък на 347 деца в неравностойно положение. От дружеството направиха допитване до училищата в цялата страна и ученици от 69 учебни заведения получиха настолни и преносими компютри.

Техниката отива при деца, чиито семейства не могат да си позволят подобна инвестиция. С дарението децата ще могат да се включват пълноценно в учебния процес, когато той се провежда от разстояние. Това ще им помогне да придобият базови и специфични компютърни умения и основни познания за работа с интернет.

10 от дарените компютри са за деца от бургаското училище „Любен Каравелов“.

Дарението в Бургас връчи директорът на местния клон на „Информационно обслужване“ Даниела Бонева.

„Сърдечно благодарим за направеното дарение. То ще даде възможност на нашите ученици да участват по-равностойно и ефективно в процеса на онлайн обучение. Вие проявихте добросърдечие и щедрост, които не всеки би проявил“, коментира директорът на ОУ „Любен Каравелов“ Пепа Марчева.

Това не е първото подобно дарение, което от „Информационно обслужване“ правят. Дружеството периодично дарява техника на деца в затруднено положение, като по този начин се стреми да даде равен шанс за образование на колкото се може повече деца.