317 уникални предложения бяха дадени в рамките на обявения от кмета Иван Алексиев конкурс за девиз на града. Различни като звучене и послание и идващи от различни точки на страната и чужбина, идеите бяха обединени от общата цел - да се подчертае и увековечи красотата и духовното богатство на Поморие.

Вчера специално сформираната за конкурса комисия проведе близо 2-часово заседание, обсъждайки внимателно всички предложения. В търсене на най-подходящия словесен баланс между хилядолетна история, богата култура, природа и дух, 17-членната комисия подбра 5 девиза, които да бъдат предложени за окончателен избор от гражданите.

От 28.03.2016 г. /понеделник/ до 15.04.2016 г. /петък/ на официалната страница на Община Поморие ще бъде поместена анкета, в която всеки желаещ, може да даде своя глас за един от следните слогани:

•             „Вечен като морето, незаменим като солта”

•             „Поморие - Древност и съвремие”

•             „Античен, романтичен, вечен”

•             „Поморие – солта на живота”

•             „От древността към вечността”

След изтичане на срока за гласуване изборът на гражданите ще бъде представен пред Общински съвет Поморие за финално утвърждаване.

В Деня на Св. Георги Победоносец и празник на Поморие ще бъде обявен девизът победител, а авторът му ще получи награда и грамота.