Министърът на културата Вежди Рашидов награди с отличието „Златен век” – печат на цар Симеон Велики и грамота, групата за автентичен фолклор при НЧ „Просвета 1906” – с. Козичино. Наградата е  за елемента на нематериално културно наследство – „Еркечкото лазаруване - живата традиция”. Грамотата е за принос в опазването и популяризирането на националната културна идентичност и по повод вписването в Националната представителна листа на нематериалното културно наследство – 2016 г.

Наградата получи инж. ик. Кольо Николов, председател на Областния читалищен съвет-Бургас и член на Върховния читалищен съвет. Събитието постави финала по провеждането на Националната кампания „Живи човешки съкровища – България“ – етап 2016.

От всички подадени 41 кандидатури, експертна комисия  излъчи предложение за нови 10 елемента, които да бъдат вписани в Националната листа на нематериалното културно наследство. Сред отличените, първи получиха наградата си жените от Група за автентичен фолклор при НЧ „Просвета 1906” – с. Козичино, община Поморие.

„Това са новите 10 попълнения и елементи от нематериалното ни културно наследство. Част от тези номинации ще бъдат номинирани и предложени за включване в Световната листа на ЮНЕСКО”, каза министърът на културата Вежди Рашидов по време на официалната церемония за вписване на новите елементи в Националната листа на елементите на нематериалното културно наследство.

Националната представителна листа до момента е била попълвана 4 пъти – през 2008, 2010, 2012 и 2014 г.