Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет да образува дисциплинарни производства срещу две прокурорки от Варна.
 
Става въпрос за Цветанка Гетова, която е административен ръководител на Районната прокуратура в града и нейната заместничка Милена Даскалова, съобщиха от държавното обвинение. Двете дами са нарушили Кодекса за етично поведение на българските магистрати, смята Цацаров.
 
Дисциплинарката срещу Гетова и Даскалова е заради сигнал срещу тях отпреди месец. На 13 март обвинителките са били на работа.
 
Около 13,38 часа двете пристигнали във варненско заведение. Поръчали си както храна, така и напитки. Най-вероятно клиент на заведнието ги е разпознал и се обадил да каже, че прокурорките пият алкохол, вместо да са на работа.
 
В 15,30 в ресторантчето пристигнали апелативен и окръжен прокурор, за да проверят сигнала. Те видели  колежките си, които продължавали да пият. Проверяващите разпитали персонала на заведението и взели сметката на Гетова и Даскалова.
 
За два часа обвинителките успели да изпият общо 6 ракии, две уискита и две бири. След като проверяващите ги апелативен и окръжен прокурор си тръгнали, Цветанка Гетова и Милена Даскалова продължили да си допиват. Не се върнали в този ден повече на работа. Останали в заведението до 21 часа. 
 
От Главната прокуратура припомнят, че това не е първото искане за дисциплинарно производство срещу шефките на варненските районни прокурори. На 29 март Сотир Цацаров отново се е обърнал към Прокурорската колегия на ВСС.