„Полицаите, които ме изслушаха са българи също като мен! Симпатизират ми и казаха, че са щели да постъпят така, както постъпих аз миналия месец!“. Това заяви на излизане от сградата на полицията ямболията Динко Вълев. Той бе извикан да даде показания отностно действията си при залавянето на незаконно преминалите границата 11 сирийци.

Динко повалил на земята сирийците и им казал да не мърдат, а от Българския хелзински комитет застанаха срещу действията му. „Не съм планирал това да се случи,  не съм искал да ставам известен, защитих себе си и родината си!“, каза пред журналисти Динко. Според него той се е проявил като фактор в страната и заради това от комитета решили да се занимават с него.

„Заеха се с мен, за да изпъкнат!“, категоричен бе ямболията. Вълев е убеден, че ще продължи да увеличава присъствието си по границата. Признава, че съгражданите му го подкрепят напълно.

„Продължавам напред като Пулев,  а който не му изнася, да се изнася!“, каза още Динко.

В негова пред полицията се събраха около 50 души. Сред тях имаше млади мъже, майка с близнаци, възрастни хора. Те не укоряват ямболията за постъпката му, а напротив. Считат, че Динко е герой, а мигрантите, които влизат у нас, всъщност нямат място тук.