От днес детските градини и яслите в страната поетапно възстановяват дейността си. В периода от 22 май до 1 юни общините сами вземат решение кога точно да отворят градините при спазване на противоепидемични мерки. Сред тях са повече занимания навън и недопускане на родители в помещенията, припомня Bulgaria ON AIR.


Родителите трябва да попълнят декларация за съгласие и споделена отговорност, с което да декларират, че са запознати с всички мерки, които се предприемат в детската градина.

Температурата на децата ще бъде мерена всяка сутрин. Общинските детски градини в София, Пловдив и Бургас ще отворят на 26 май. От образователното министерство призоваха, ако родителите имат възможност, да оставят децата си вкъщи.

Разрешават се и колективните спортни занимания на закрито. Според заповедта на здравния министър те трябва да са без състезателен характер и без публика. А от 26 май се разрешават и индивидуалните и колективните спортни занимания за деца до 18-годишна възраст на закрито и на открито.

Те също не трябва да имат състезателен характер и ще са без публика. Разрешени са и индивидуалните спортни занимания на закрито и на открито.

Източник: Днес.бг