С много настроение и състезателен дух  премина седмото издание на летния общински хепънинг „Наше лято 2016 година“ в Камено. Чаканато дълго събитие за децата в края на всяка учебна година, е по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Събитието цели чрез занимателни игри да научи учениците как да прекарат ваканцията без неприятни инциденти.

Танцьорите  от клуб "Бургаски Делфини" с ръководител Теди Йонова, дадоха старт на хепънинга.

 Кметът на Жельо Вардунски пожела на състезателите от Камено и селата Свобода, Русокастро, Желязово, Трояново, Винарско и Кръстина безгрижно, весело и безопасно лято.

Участниците бяха разделени на 7 отбора. Проведоха се две отборни и пет индивидуални игри, като всеки трябваше да се включи в различните по своето същество дисциплини. Игрите бяха „Пожарна безопасност“, „Първа помощ за приятел“, „Лятно арт забавление“,  „Стегни багажа“ и други.

Старши пожарникарят Радостин Янков демонстрира пред децата работата на огнеборците. За доброто настроение на всички деца се погрижи бургаският актьор от Кукления театър Красимир Хараламбов. В края на хепънинга всички се включиха в известния танц лимбо.

Детският хепънинг се проведе със съдействието на служителите от Втора районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Бургас, служителите на Районно полицейско управление- Камено, Читалище „Просвета“- Камено, директорите и учителите на СОУ „ Христо Ботев“- Камено, ОУ „ Иван Вазов“- Русокастро, ОУ „ Христо Ботев“- Трояново, НУ „ Братя Миладинови“- с. Кръстина.