„Благодаря на хората, които ме подкрепиха, благодаря и на хората, които ме критикуваха”. Това заяви новият социален министър Деница Сачева. Тя е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София.

"Връзката между образователното и социалното министерство трябва да бъде търсена и занапред. Управленските приоритети са вече разписани и не би трябвало да има изненади в това отношение", каза още тя.

По думите ѝ тя е изненадана от задълбочените познания по нейната биография. "Анкетата за която съм критикувана е въведена 5 години преди аз да бъда зам.-министър на образованието, въведена е по времето на Анелия Клисарова.

Джендър идеологията не е въвеждена в българското образование. Искам да подчертая, че полът се определя биологично. Против насилието съм срещу жени и деца и съм за традиционното семейство", това каза тя по повод Инстанбулската конвенция.

"Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява. Няма да отстъпя от ангажиментите, които са поети към хората с увреждания", категорична е тя.

След бурни дебати депутатите избраха Деница Сачева. Тя е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. Завършва Висше училище по туристически за министър на труда и социалната политика с  114  гласа "за", 106 гласа "против" и 3 гласа "въздържали се".

Сачева положи клетва пред народните представители.

Източник: Novini.bg

Снимка: Икономист