Фестивалът Kavarna Rock ще обедини тази година почитателите на тежката музика, като освен Deep Purple, на сцената ще излязат още 7 групи с утвърдено име в историята на рока.На 1 юни почитателите на хеви-метъла ще имат удоволствието да видят на сцената бандата  „Ария”, известни като  „Източният Айрън мейдън“.

Песните им отправят много послания, обхващайки теми като насилието, мъката, травмите от войната, както и надчовешки въпроси, като преживявания на душата извън тялото. На следващия ден- 2 юни се очаква още едно незабравимо руско изпълнение, този път в лицето на пънк-рок група "АЛИСА", чието мото е:”Не на войната! Правете рок-н-рол!”. Рокаджиите ще зарадват публиката с песни от новия си албум „Саботаж”, като разбира се  няма да пропуснат да изсвирят и най-запомнящите се парчета.

Организаторите на Kavarna Rock не са пропуснали да

осигурят и женско присъствие на сцената, канейки Doro Pesch, която без съмнение е най-известната дама в hard and heavy историята. Немската рок звезда е известна и като вокалистка на бандата Warlock, но най-вече нашумява със соловата си кариера. Няма да липсват и български рок групи, които да подгряват динозаврите. Kavarna Rock ще включи в събитието небезизвестната група "Черно фередже". Групата е създадена през 1994г., с два издадени албума, продължава с изпълнения на живо и до днес. Организаторите все още пазят в тайна кой ще е хедлайнерът на първия ден от фестивала.

Промоционални билети, за двата дни на Kavarna Rock 2013, вече са пуснати за продажба в мрежата на Eventim, на цена от 70 лв. Промоцията ще продължи до 31,01,2013г. , след което двудневният билет ще бъде на цена от 90 лв., а еднодневният - 60 лв.