Черният петък започва на 23 ноември. Този ден крие доста капани. Често търговци обявяват големи намаления на стоките си, но в деня на покупка се оказва, че дадени продукти ги няма или са в ограничени бройки. Това заяви Константин Райков, член на Комисия за защита на потребителите (КЗП) в сутрешния блок на БНТ, съобщи Novini.bg.

"Друг капан са недействителните намаления - процентът показан като намаление не отговаря на действителния. Често мамят и в онлайн платформите, проучвайте месец преди Черния петък, а ако сте си набелязали нещо по-скъпо дори 4-5 месеца по-рано", каза още той.

"Винаги трябва да сме сигурни в онлайн търговеца, проверявайте всеки сайт. Можем да сме най-сигурни, ако и преди сме пазарували в дадена онлайн платформа. Често онлайн търговците могат да ни ограничат и от правото на рекламация. Всеки потребител трябва да проучва условията на Черния петък", разкри Райков.

"В големите търговски обекти ще имаме служители на КЗП. Хората винаги могат да подадат жалби в нашия сайт, но се надяваме да не се стига до спорни моменти за стоки", коментира Райков от КЗП.

"Хората стават все по-мнителни, но и повече търговци са по-лоялни към клиентите си", завърши Константин Райков.

 

Снимка: EPA