Поетите ангажименти към майките на деца с увреждания се изпълняват в пълен обем – както по отношение на допълнителните 150 милиона лева повече за системата, така и относно законопроектите.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в ОАЕ. „Знам, че майките работят за кауза, а за да се случи тази кауза работихме и със социалния, и с финансовия министър“, заяви премиерът, като добави, че проектобюджетът на държавата за следващата година е публикуван.

Министър-председателят подчерта, че вече е поднесъл своите извинения и е изразил несъгласието си с казаното от вицепремиера Валери Симеонов по отношение на майките. Борисов отбеляза, че искане на оставката на вицепремиера от негова страна би нарушило коалиционното споразумение с Обединени патриоти.

„Надявам се колегите да решат взаимоотношенията си. Когато са си слагали подписите, са ги слагали като отговорни политици и сме се разбрали това да е за четири години. Всичко друго би било дезертиране, бягане от отговорност или нарушаване на споразумението“, посочи премиерът и добави „мога само да помоля да доизпълним ангажимента си към майките на децата с увреждания.

Те са не са уж болни, те са болни и ние ги виждаме“. Министър-председателят беше категоричен, че правителството си върши работата, за което може да се съди както по параметрите на държавата, така и по уважението на света към страната ни.