Празничната програма по повд Деня на детето в Царево бе открита от лъчезарните мажоретки на СОУ „Никола Йонков Вапцаров“, а вокалната група „Морски усмивки“ и ДФФ „Нестинарче“, както и малките танцьори от ОДЗ „Ален мак“ забавляваха публиката със своите блестящи изпълнения. Ученици от втори клас на местното училище, работещи по проект „Да намалим отпадъците“ грейнаха на сцената с тоалети, направени от отпадъчни материали.

Децата смело дефилираха с креативни облекла, в изработката, на които са участвали те самите, разбира се с помощта на своите родители. На площада в Царево децата имаха възможност да участват в арт ателиета, където сами изработваха бижута и домашни украшения. За финал на концерта 200 балона с хелий полетяха в небето, а участниците в концерта, както и всички желаещи деца получиха подарък от Община Царево– шоколадов сладолед.

Празничната програма за 1 юни в морския град продължи със състезание по колоездене в двора на СОУ „Никола Йонков Вапцаров“, а от 19:00 часа на градския площад  ще започне концерт в изпълнение на децата към военен клуб Айтос.