От пресценъра на ОД МВР Варна съобщавата за престъпни деяния и произшествия, регистрирани на територията  за 23.11.2020 г.

Престъпленията са:  

Кражби от различен произход . 2- взломнни, 1-обикновена, 0-джебчиски, 0- кражби на МПС- та, 2- са кражбите на вещи и части от автомобили.

Други криминални престъпления – 5

Престъпление със средна телесна повреда - 0

Грабежи  - 0

Не са регистрирани ПТП с пострадали граждани през посочения период.

Разкрити са извършителите на 5 престъпления.

- На 22.11. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «Опел» и намиращите се в него трима мъже – на 20 г., на 27 г. и на 25 г., е установено, че 25-годишният мъж държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за метамфетамин с тегло 0,22 грама. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 21.11. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на л.а. «БМВ» и намиращия се в него мъж на 40 г., е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за метамфетамин с тегло 0,03 грама. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 20.11. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на мъж на 28 г., е установено, че същият държи в себе си кутийка, съдържаща суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,51 грама. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

- На 19.11. т.г., в гр. Варна, при извършване на полицейска проверка на мъж на 30 г., е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо бяло кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за метамфетамин с тегло 0,15 грама. По случая е образувана преписка, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Бързи полицейски производства:

- На 23.11. т.г., е получен сигнал за кражба от магазин за битови стоки, намиращ се на бул. «Вл. Варненчик» във Варна. Неизвестно лице е извършило кражбата на палети и метална транспортна количка. След проведени незабавни действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е установено, че извършители на деянието са двама мъже – на 21 г. и на 24 г. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.

III. По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 4 са регистрираните пожари с преки материални щети през посочения период:

На 24.11. т.г., около 02:40 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Ауди», намиращ се в гр. Дългопол, на ул. «Георги Димитров». Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието се изяснява. Унищожен е целият автомобил.

На 23.11. т.г., около 14:00 часа, е постъпил сигнал за пожар в л.а. «Фолксваген», намиращ се в гр. Варна, ж.к. «Вл. Варненчик». Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е късо съединение. Унищожен е целият автомобил.

На 23.11. т.г. са постъпили сигнали за пожари в ПВЦ контейнери, намиращи се във Варна. Няма пострадали хора. Унищожени са 2 контейнера за смет.

- 2 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в отпадъци, в кухнята на апратамент;

- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 

Източник: Пресцентъра на ОД МВР Варна

Снимка: БНР