Без кражби на МПС-та и вещи от тях  е  изминало денонощието за областта според полицейската сводка.

Няма регистрирани джебчийски набези и грабежи.

Установена е само една взломна кражба.

Ето и още данни от сводката на ОД МВР Варна.

Разкрити са извършителите на 2 престъпления.

- Мъж на 44 г. от с. Видно е задържан за това, че е подал злоумишлен сигнал на телефон 112.  На 17.10. т.г., около 22:00 часа, на телефон 112 е постъпил анонимен сигнал за това, че пред сградата на телевизия в София е поставено опасно устройство. При извършената незабавно проверка е установено, че информацията е невярна. След проведени действия по разследване на случая и оперативно – издирвателни дейности е задържан извършителят на злоумишленото обаждане – на 44 г. от с. Видно, обл. Добрич, неизвестен на МВР. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

- На 20.10. т.г., след постъпил сигнал за възникнал семеен скандал в с.о. «Пчелина» между мъж на 76 г. и неговите съпруга и син (на 75 г. и на 45 г.), 76-годишният мъж е отправил заплахи към своите роднини, като е извадил незаконно притежавано огнестрелно оръжие. Полицейските служители са задържали за срок до 24 часа възрастния мъж. От дома му са иззети пушка и боеприпаси без необходимите разрешителни за съхранение и употреба. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

 

Регистрирани са 4 ПТП с 4 пострадали граждани през изминалото денонощие.

ПТП:

- На 21.10. т.г., около 11:00 часа, на разклона за с. Езерово на пътя за гр. Девня, е възникнало ПТП. 40-годишният водач на микробус «Мерцедес», по време на движението си, при маневра за завой наляво, не пропуска и блъска т.а. «Мерцедес». Вследствие на инцидента мъжът получава контузия на глава, прегледан е и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

 

- На 21.10. т.г., около 12:15 часа, в гр. Варна, на бул. «Христо Ботев», е възникнало ПТП. Водачът на автобус «Мерцедес» на 59 г., по време на движение, с цел да предотврати възникването на ПТП, употребява рязко спирачки и става причина пътничка от автобуса да падне на пода. Вследствие на инцидента жената (69 г.) е получила контузии, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

 

- На 21.10. т.г., около 15:35 часа, на ул. «Нептун», е възникнало ПТП. 56-годишният водач на л.а. «Тойота», по време на движението си, при наличието на пътен знак «Б2- Спри! Пропусни движещия се по път с предимство», не пропуска и блъска мотопед «Шинерай». Вследствие на инцидента водачът на второто МПС (62 г.) получава фрактури на ръце, фрактури на ребра и контузии, прегледан е и настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

- На 21.10. т.г., около 16:20 часа, на бул. «Васил Левски», е възникнало ПТП. 23-годишният водач на л.а. «Шевролет», по време на движението си, поради несъобразена скорост, застига и блъска л.а. «Хонда». Вследствие на инцидента пътник - дете от второто МПС получава контузии, прегледано е и освободено, без опасност за живота.

 

 

По линия на пожарна безопасност и спасяване:

- 2 са регистрирани пожари с преки материални щети през изминалото денонощие:

На 21.10. т.г., около 10:50 часа, е постъпил сигнал за пожар в бензиностанция, намираща се във Варна. Няма пострадали хора. Причината за възникване на произшествието е късо съединение в захранващ кабел. Унищожен е електрически проводник.

 

На 21.10. т.г., е постъпил сигнал за пожар в ПВЦ контейнер, намиращ се във Варна. Няма пострадали хора. Унищожен е 1 контейнер за смет.

 

- 4 са регистрираните пожари без преки материални щети през изминалото денонощие – в сухи треви, в отпадъци, на газова бутилка;

 

- 2 са регистрираните случаи на оказана техническа помощ.

 

Източник: Пресцентър на ОД МВР Варна