Китен посреща лятото с цветна алея.  До преди месец това беше само идея за сътрудничество между кметство Китен и учениците от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ – Бургас. Красивата алея, оформена като розетка -с вечнозелени растения, разноцветна мозайка и цветя вече краси входа на морския курорт.

Идеята се ражда в разговор между кмета на Китен Катя Вълчева и десетокласника Кристиан Величков, който също е от морския град и учи в Гимназията по строителство.   Двамата стигат до извод, че ще бъде от полза и за двете страни младежите да приложат на практика наученото, а курортът  да се сдобие с красиво озеленяване на входа на града. Идеята среща подкрепата и на кмета на община Приморско д-р Димитър Германов и на директора на гимназията инж. Даниела Симеонова. В резултат  Китен гордо посреща своите туристи с красива пъстроцветна алея.

С голяма благодарност местната власт отправи покана към  учениците и техните учители да присъстват на празника на Китен на 11 юни /събота/. Същевременно ландшафтните архитекти ще имат възможността да огледат и красивия продукт на съвместната работа.

Цветният проект  е  изпълнен от ученици в специалност „Парково строителство и озеленяване“ на Гимназия „Кольо Фичето”– Бургас , а материалите са осигурени от кметство Китен и Община Приморско. Тяхно дело е и изравняването на терена и осъществения надзор по време на изпълнението на проекта.