Адвокат Атанас Костов съди Пътната агенция заради ограничението от 90 км/ч на магистрала „Тракия“, съобщава bTV. Отсечката е между Стара Загора и Чирпан и от 2018 год. е изпитание както за шофьорите, така и за портфейлите им.

Асфалтът по трасето е на вълни и шофирането с висока скорост там крие риск, за това и Агенция „Пътна инфраструктура“ ограничава допустимите километри.

Според направеното от АПИ обследване, ремонтът на участъка ще струва 60 млн. лева, за това е малко вероятно той да започне през тази година. Близо 8000 шофьори обаче вече са били глобени, защото са карали с повече от 90 км/ч.

Адвокат Костов е един от тях. Той признава, че е научил за ограничението едва след като е получил фиш за 650 лв. Според адвокатът знакът за ограничение на скоростта е незаконен, защото той може да се постави само ако има започнат ремонт. Такъв обаче дори не се планира в скоро време.

По закон АПИ са длъжни да осигурят „скоростно и безопасно“ движение по пътната мрежа. Адвокат Атанас Костов смята, че има всички шансове да спечели заведеното дело.