Във времена на финансова криза, загуба на работни места, намаляване на доходите и несигурно бъдеще въпросите, свързани с това как да спестяваме повече средства и как да редуцираме ежедневните си разходи, без да се лишаваме от основни потребности, стават все по-актуални. Подготвили сме за вас 5 лесни съвета, следването на които ще ви позволи да спестявате пари всеки ден.

Кутия за обяд

Ако работите в офис, обядът с колеги в близкия ресторант вероятно е ежедневие. Като прибавим и сутрешното кафе, и питието за отпускане след дълъг и напрегнат ден, сумата, която се изплъзва от портмонето ви, значително набъбва. Лесно решение, което ще ви спести пари, е да изпиете ароматната ободряваща напитка вкъщи и да си занесете вкусен и домашно приготвен обяд на работното място. Сумата, която може да спестите с тези две промени, е минимум 200 лв. месечно или 2400 лв. годишно. Идеална за мечтана по-голяма покупка или екскурзия.

Споделено пътуване

Съществуват множество групи, в които хората споделят дестинацията си и предлагат или търсят транспорт. Разделянето на разходите по пътуването ще ви спести не само значителни средства, но и неудобството от прашния и претъпкан публичен транспорт. А може да намерите и нови приятели или сродна душа.

Приберете картата

Избирайки да заплащате с виртуални пари, не си давате ясна сметка как те се изплъзват между пръстите ви. Не теглете и всеки ден суми от банкомати и избирайте онези, при тегленето от които не дължите такса. Малки на пръв поглед разходи, които са ежедневни, достигат висока обща стойност в края на месеца.

Пропуснете магазините

Избягвайте разходки по магазините след работа, за да не се изкушите да извършите необмислена или ненужна покупка. Починете си в парка на чист въздух.

Пазарувайте със списък и преглеждайте промоциите преди това

Така ще спестите значителни средства, без да се лишавате от необходимото.

Ако въпреки усилията ви се нуждаете от финансова помощ, винаги може да разчитате на бързите кредити онлайн като тези, предлагани от Vivus.bg.